Foto van de dag
IMG_1384.jpeg
  • No Events

Nieuws 

Vertellers van De Verhalenkaravaan in de tuin

ZONDAGMIDDAG 10 JULI 2022

VERTELLERS VAN DE VERHALENKARAVAAN 

DELEN HUN VERHALEN

PLAATS: TUIN VAN GALERIE DE OPKAMER

                 MERWEDESTRAAT 21 MAASDAM

TOEGANG: GRATIS. 

INLOOP: VANAF 14.30 UUR

AANVANG 15.00 UUR

VOOR HAPJES EN DRANKJES WORDT GEZORGD

ACCORDEONMUZIEK ALS MUZIKALE OMLIJSTING 

BIJ SLECHT WEER BINNEN!

GRAAG VAN TE VOREN EVEN MELDEN:0638928155 of

eelsebies@gmail.com

Eelse Bies en Willy Spaan winnaars Social Impact Award 2022

5 mei, 15:42 Algemeen 325 keer gelezen

Hoeksche Waard – De Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel departement Hoeksche Waard organiseert de tweejaarlijkse Social Impact Award. Deze prijs wordt door een jury toegekend aan een natuurlijk persoon die op sociaaleconomisch, sociaal-maatschappelijk of sociaal-cultureel gebied van grote waarde is voor de Hoeksche Waard. 

De jury die zich dit jaar mocht buigen over de genomineerden, stond meteen voor een dilemma. Bij alle juryleden stonden twee kandidaten vanaf het begin hoog op de voorkeurslijst. Beiden hebben zich langjarig, vanuit een persoonlijke missie en overtuiging, ieder op het eigen expertgebied en met niet aflatende energie ingezet voor de samenleving en de ontwikkeling van de Hoeksche Waard. Daarom is besloten dat de Social Impact Award 2022 wordt uitgereikt aan twee personen. Ze krijgen de prijs niet samen, maar allebei. Voor beiden kun je spreken van een oeuvre prijs. 

De winnaars van de Social Impact Award 2022 zijn Eelse Bies en Willy Spaan: beiden beeldbepalende inwoners van de Hoeksche Waard. Jury: “Eelse én Willy worden allebei gekend door hun gedrevenheid en passie. Eelse voor zijn niet aflatende inzet om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen van de gemeente maar ook om kunst en cultuur in woord, beeld en verbeelding, dicht bij de inwoners van de Hoeksche Waard te brengen. Dankzij Eelse Bies is de aandacht voor cultuur in de Hoeksche Waard op een hoger niveau gekomen. Hij heeft de cultuur in brede zin gepromoot en veel initiatieven zijn uit zijn koker gekomen. Hij brengt iets op gang, legt verbindingen, raakt mensen en brengt mensen samen. 

Willy Spaan heeft door haar jarenlange inzet de geschiedenis van de Hoeksche Waard zichtbaar en kenbaar gemaakt zodat de inwoners van de Hoeksche Waard hun oorsprong hebben leren kennen. Zij heeft grote impact gehad op het historisch besef in de Hoeksche Waard en daarmee de bewoners bewust gemaakt van de eigenheid van landschap en cultuur. Beiden hebben op hun eigen manier iets toegevoegd aan de identiteit van de Hoeksche Waard.” 

De jury wil met het toekennen van de award aan ieder van hen, beiden eren voor hun hele inzet en onverzettelijkheid om cultuur én identiteit onder de aandacht te brengen van alle inwoners van de Hoeksche Waard.

De Social Impact Award wordt uitgereikt tijdens het Ondernemersgala op maandag 16 mei, waar tevens de Ondernemersprijs en Startersprijs worden uitgereikt. 

 

 

 

Maasdam Eelse Bies